SOHTA

07.01.2013 15:11

 SOHTA (Karaçay-Malkar)

 

İçindekiler                              Miktar

 

Koyun karaciğeri                    1 adet

Tuz                                         Yeteri kadar

Sarımsak                                 1 baş

Karabiber                                1 tatlı kaşığı

Kırmızı biber                          1 tatlı kaşığı

Pirinç                                      1 su bardağı

Kuyruk yağı                            250 gram

Bağırsak                                  1 adet

 

Yapılışı

 

Koyun karaciğeri ezilir, tuz, sarımsak, karabiber, kırmızı biber ve pirinçle karıştırılır. İçine kuyruk yağı da doğranır. Hazırlanan bu iç temizlenmiş ve yıkanmış bağırsağa doldurulur, ağzı iğne-iplik ile dikilir. Tencereye yerleştirilir ve pişirilir.

 

 

Kaynakça:

Kuzey Kafkas Mutfak Kültürü ve Yemekleri / Nimet Berkok-Kâmil Toygar.-Ankara: 1994.