SOHTA (Karaçay-Malkar)
İçindekiler Miktar
Koyun karaciğeri 1 adet
Tuz Yeteri kadar
Sarımsak 1 baş
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı
Pirinç 1 su bardağı
Kuyruk yağı 250 gram
Bağırsak 1 adet
Yapılışı
Koyun karaciğeri ezilir, tuz, sarımsak, karabiber, kırmızı biber ve pirinçle karıştırılır. İçine kuyruk yağı da doğranır. Hazırlanan bu iç temizlenmiş ve yıkanmış bağırsağa doldurulur, ağzı iğne-iplik ile dikilir. Tencereye yerleştirilir ve pişirilir.
Kaynakça:
Kuzey Kafkas Mutfak Kültürü ve Yemekleri / Nimet Berkok-Kâmil Toygar.-Ankara: 1994.