KUVURDAK GIRCIN

07.01.2013 15:01

 KUVURDAK GIRCIN / Kıkırdak Ekmeği (Karaçay-Malkar)

 

İçindekiler                              Miktar

 

Hamuru:

Buğday unu                            2 kilogram

Yumurta                                 1 adet

Pak maya                                1 yemek kaşığı

Ayçiçek yağı                           1 çay bardağı

Tuz                                         Yeteri kadar

İçi:

Koyun kuyruğu                                  1 kilogram

Kuru soğan                             2 büyük baş

Karabiber                                1 çay kaşığı

Kırmızı biber                          1 çay kaşığı

Orta yağlı beyaz peynir                      250 gram

 

Yapılışı

 

Un, su, tuz ve maya ile kulak memesi kıvamında hamur tutulur. Kabarıncaya kadar bekletilir, ikiye bölünür. Yağlanmış tepsiye ara sıra elleri suya batırarak pizza hamuru gibi elle yerleştirilir. Koyun kuyruğu ince doğranır, kendi yağı ile kavrulur, yağı süzülür, süzgeçte kalan kıkırdak bıçakla çentilir. İnce doğranmış soğan, karabiber, kırmızı biber, tuz ve kuyruk birlikte karıştırılır, tepsiye yerleştirilmiş hamurun üzerine dökülür. Hamurun diğer yarısı başka bir tepside düzleştirilir ve iç konmuş hamurun üzerine kapatılır. Kızgın fırında pişirilir ve servis yapılır.