KUVURDAK GIRCIN / Kıkırdak Ekmeği (Karaçay-Malkar)
İçindekiler Miktar
Hamuru:
Buğday unu 2 kilogram
Yumurta 1 adet
Pak maya 1 yemek kaşığı
Ayçiçek yağı 1 çay bardağı
Tuz Yeteri kadar
İçi:
Koyun kuyruğu 1 kilogram
Kuru soğan 2 büyük baş
Karabiber 1 çay kaşığı
Kırmızı biber 1 çay kaşığı
Orta yağlı beyaz peynir 250 gram
Yapılışı
Un, su, tuz ve maya ile kulak memesi kıvamında hamur tutulur. Kabarıncaya kadar bekletilir, ikiye bölünür. Yağlanmış tepsiye ara sıra elleri suya batırarak pizza hamuru gibi elle yerleştirilir. Koyun kuyruğu ince doğranır, kendi yağı ile kavrulur, yağı süzülür, süzgeçte kalan kıkırdak bıçakla çentilir. İnce doğranmış soğan, karabiber, kırmızı biber, tuz ve kuyruk birlikte karıştırılır, tepsiye yerleştirilmiş hamurun üzerine dökülür. Hamurun diğer yarısı başka bir tepside düzleştirilir ve iç konmuş hamurun üzerine kapatılır. Kızgın fırında pişirilir ve servis yapılır.