KAŞIK BÇÖREK

07.01.2013 15:09

 KAŞIK BÖREK (Karaçay-Malkar)

 

İçindekiler                              Miktar

 

Hamuru:

Buğday unu                            1 kilogram

Yumurta                                 2 adet

Su                                           Aldığı kadar

Tuz                                         Yeteri kadar

İçi:

Orta yağlı koyun eti                1/2 kilogram

Kuru soğan                             2 orta boy

Sarımsak                                 4 diş

Karabiber                                1 çay kaşığı

Kırmızı biber                          2 çay kaşığı

Tuz                                         Yeteri kadar

Tereyağı                                  3 yemek kaşığı

 

Yapılışı

 

Et ince kıyılır, soğan doğranır, sarımsak dövülür, tuz, kırmızı biber ve karabiber birlikte karıştırılır. Un, su, tuz ve yumurtalar ile sertçe bir hamur tutulur. Açılarak bir tepsiye yayılır ve tepsi içinde küçük karelere bölünür. Her kareye hazırlanan içten 1 tatlı kaşığı konur, dört köşesi yapıştırılarak kaynayan tuzlu suda pişirilir. Servis tabağına alınır, üzerine kırmızı biberli kızgın tereyağı gezdirilir.