GARDOŞ HIÇIN

07.01.2013 15:05

 GARDOŞ HIÇIN (Karaçay-Malkar)

 

İçindekiler                              Miktar

 

Hamuru:

Buğday unu                            2 kilogram

Su                                           Aldığı kadar

Tuz                                         Yeteri kadar

Hamur mayası                        1 yemek kaşığı

 

İçi:

Patates                                    1 kilogram

Peynir                                     250 gram

 

Yapılışı

 

Un, su, tuz ve maya ile sertçe bir hamur yoğrulur, mayalanması beklenir. Patates haşlanır, soyulur, peynir ilave edilerek püre haline getirilir, küçük yuvarlaklar yapılarak bir tabağa alınır. Mayalanan hamur, patates yuvarlaklarından daha büyük olacak şekilde yuvarlanır. İçi çukurlaştırılır ve içine hazırlanan peynirli patates püresi yerleştirilir ve ağzı kapatılır. El ile üstünden bastırılarak yuvarlanır. İçteki malzemenin hamuru delmemesine dikkat edilir. Orta kalınlıkta bir daire elde edilir ve kızgın yağda her iki tarafı pişirilir. Fazla yağını emesi için önce kağıt üzerine sonra servis tabağına alınır. Dörde bölünür, ortasına tereyağı ya da kaymak konur, sıcak servis yapılır.