ET HIÇIN

07.01.2013 15:07

 ET HIÇIN (Karaçay-Malkar)

 

İçindekiler                              Miktar

 

Hamuru:

Buğday unu                            1 kilogram

Su                                           Aldığı kadar

Tuz                                         Yeteri kadar

İçi:

İnce kıyılmış et                                   1/2 kilogram

Kuru soğan                             2-3 orta boy

Sarımsak                                 4 diş

Karabiber                                1 çay kaşığı

Kırmızı biber                          1 çay kaşığı

Tuz                                         Yeteri kadar

Su                                           1 su bardağı

 

Yapılışı

 

İnce kıyılmış ete, doğranmış soğan ve sarımsak katılır. Karabiber, kırmızı biber, su ve tuz ilavesiyle sulu bir şekilde pişirilir, ateşten indirilir. Un, tuz ve su ile sert bir hamur tutulur. Hamur ikiye bölünür açılır. Her parça sekize bölünerek ortalarına tereyağı konulur ve tekrar yoğrulur. Tepsi büyüklüğünde açılarak tepsiye yayılır. Tepsiye yayılan hamurun üzerine hazırlanan etli karışım konur ve üzerine bir kat, daha önceden açılan hamur örtülür. Tepsinin kenarları hamur ile hava almayacak biçimde kapatılır, fırında ya da tandırda pişirilir.