ET HIÇIN (Karaçay-Malkar)
İçindekiler Miktar
Hamuru:
Buğday unu 1 kilogram
Su Aldığı kadar
Tuz Yeteri kadar
İçi:
İnce kıyılmış et 1/2 kilogram
Kuru soğan 2-3 orta boy
Sarımsak 4 diş
Karabiber 1 çay kaşığı
Kırmızı biber 1 çay kaşığı
Tuz Yeteri kadar
Su 1 su bardağı
Yapılışı
İnce kıyılmış ete, doğranmış soğan ve sarımsak katılır. Karabiber, kırmızı biber, su ve tuz ilavesiyle sulu bir şekilde pişirilir, ateşten indirilir. Un, tuz ve su ile sert bir hamur tutulur. Hamur ikiye bölünür açılır. Her parça sekize bölünerek ortalarına tereyağı konulur ve tekrar yoğrulur. Tepsi büyüklüğünde açılarak tepsiye yayılır. Tepsiye yayılan hamurun üzerine hazırlanan etli karışım konur ve üzerine bir kat, daha önceden açılan hamur örtülür. Tepsinin kenarları hamur ile hava almayacak biçimde kapatılır, fırında ya da tandırda pişirilir.