BIŞLAK HIÇIN

07.01.2013 15:06

 BIŞLAK BÖREK / Peynir Böreği (Karaçay-Malkar)

 

İçindekiler                              Miktar

 

Hamuru:

Buğday unu                            1/2 kilogram

Su                                           Aldığı kadar

Tuz                                         Yeteri kadar

İçi:

Beyaz peynir                          250 gram

Kuru soğan                             1 orta boy

Maydanoz                               1/2 demet

Karabiber                                1 çay kaşığı

Taze kaymak                          250 gram

 

Yapılışı

 

Un, tuz ve su ile hamur tutulur. Ufalanmış peynire soğan doğranır, ince kıyılmış maydanoz, karabiber ilave edilir ve karıştırılır. Hamur küçük parçalara bölünür, 10-15 cm çapında açılır, yarısına iç konur, yarım ay biçiminde kapatılır ve sac üzerinde pişirilir. Üzerine taze kaymak konularak servis yapılır.